Goed waterbeheer op z'n 'Groen Rechts'
Het waterschap raakt ons allemaal. Veel meer en vaker dan we er ons vaak bewust van zijn. Zonder goed waterbeheer is Noord Limburg te nat om te kunnen wonen en werken.
In 3 korte filmpjes geef ik een voorbeeld van hoe de gemeente Venlo, tuinders en het Waterschap samenwerken om overstromingen te voorkomen en wateroverlast te beperken.
De tuinbouw
In 't Ven ligt het startpunt van de Rijnbeek ofwel 't Rienke'. Met waterbassins zorgen de gerdeneers ervoor dat regenwater van de kassen wordt opgeslagen en niet hoeft te worden afgevoerd via het beekje.
Een park met een belangrijke functie
In het Bergerpark komt al het water van Venlo Oost samen. Hier wordt het water van de Rijnbeek gedeeltelijk bezonken en gedeeltelijk afgevoerd naar de Maas. Dit was nodig door de aanleg van de Maasboulevard en het Stadskantoor. Deze gebouwen hebben diepe kelders waardoor het grondwater niet meer gemakkelijk naar de Maas kon stromen.
Via de Mulderstraat onder de grond geleidelijk naar de Maas
Vlakbij de binnenstad gaat het water uit de Rijnbeek ondergronds naar de Maas. Door de inspanningen van de gerdeneers in 't Ven en de aanleg van het Bergerpark heeft Venlo geen wateroverlast gehad in 2016. Dat is een concreet gevolg van het werk van het Waterschap.
15 Maart
15 Maart zijn de verkiezingen voor het Waterschap in de provincie Limburg. Kan ik dan op je stem rekenen?
Venlose Gerdeneer
Die twee gezichten van water vraagt inzet van ons allemaal. Ik wil me ervoor inzetten dat
kostenefficiƫnt en doelmatig te doen. Zelf heb ik een tuinbouwbedrijf gerund in het Venlose
buitengebied en daar ben je alert op grondwater. Als gerdeneer is goed water de bron voor gezonde
plantengroei. De opgedane kennis en kunde wil ik inzetten als bestuurslid in de VVD fractie en
waterschap Limburg.
HOME